Menu

  • Šarkaniáda

    Do galérie Šarkaniáda boli pridané fotografie.

  • Jesenné športové hry v ŠKD

    Do galérie Jesenné športové hry v ŠKD boli pridané fotografie.

  • Humenné o 700 rokov

    Humenné o 700 rokov

    Mesto Humenné oslávilo 700. výročie od svojej prvej písomnej zmienky, ktorá sa našla v archívoch starodávnych listín. Pri tejto príležitosti bola mestom vyhlásená výtvarná súťaž pre žiakov humenských škôl s názvom HUMENNÉ O 700 ROKOV. Do súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy z II. stupňa. Spomedzi mnohých výtvarných prác porotu zaujala aj práca našej žiačky Andrejky Spišákovej zo 7. A triedy. Dňa 15.9.2017 na slávnostnom vyhodnotení súťaže si prevzala ocenenie, ku ktorému jej srdečne blahoželáme.

  • Stolnotenisové úspechy našich žiakov

    Stolnotenisové úspechy našich žiakov

    Nelka Dadejová a Peťko Černiga sú nielen naši šikovní tretiaci, ale aj úspešní športovci, ktorí dominovali na bodovacom turnaji východného Slovenska . Veď posúďte sami:

    http://www.sksthe.sk/1-vspm-najmladsich-ziakov-dadejova-v-semifinale-cerniga-skoncil-piaty/

     

     

  • Vojna očami mladých

    Vojna očami mladých

    Každoročne sa žiaci našej školy zapájajú do okresnej súťaže s názvom "Vojna očami mladých“, ktorú organizuje oblastný výbor SZPB v Humennom.Túto súťaž majú v obľube najmä starší žiaci, keďže s témou 2. svetovej vojny sa oboznamujú na hodinách dejepisu.Pod vedením p. uč. Brečkovej tvorili naši výtvarníci na hodinách výtvarnej výchovy a výchovy umením rozmanité práce, pričom využívali rôzne výtvarné techniky. Spomedzi mnohých si porota vybrala aj práce našich žiačok. A tu sú výsledky: na 1. mieste sa umiestnila Júlia Buraľová z 9.a triedy, 2. miesto získala Zuzana Stariatová zo 6.a triedy a Timea Gajdošová žiačka 5.b triedy obhájila 3. miesto.Dievčatám blahoželáme, prajeme veľa úspechov a šťastnú ruku pri kreslení.

     

  • Deň matiek

    Deň matiek

    Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Byť mamou je najkrajšie povolanie každej ženy.

    Deň matiek je najlepšia príležitosť povedať našim mamám ako ich máme radi, čo všetko pre nás znamenajú, čo pre nás urobili.

    Žiaci 1.B triedy pod vedením pani učiteľky a za pomoci pani asistentky dali najavo  lásku svojim mamám milým vystúpením, ktoré si pre nich pripravili. Program sa uskutočnil 29.5.popoludní o 15 00 hod.A nielen to. Všetkému predchádzali 3 super aktivity. Prváčikovia najprv vlastnoručne na hodinách prvouky vyrobili púpavový med. Z farebného papiera zhotovili na hodinách výtvarnej výchovy krásnu kytičku kvetov. Med a kytičku dali mamičkám ako darček. A treťou zaujímavou aktivitou bolo to, že každý nakreslil taktiež na výtvarnej výchove portrét svojej mamy. Zo všetkých mám vytvorili krásnu, obrovskú nástenku s vyznaniami, slovami lásky, úcty, vďaky a želaniami. To všetko dotvorilo príjemnú atmosféru a skrášlilo triedu.

    A čim potešili žiaci mamičky v programe? No predsa básničkami, tancami a piesňami. Slová jednej piesne s názvom Pre mamu, pri ktorej mnohé mamy vyronili nie jednu slzičku hovoria za všetko........

     

    KTO MI NIKDY NEODMIETNE POMOC,ČI JE DEŇ A ČI HLBOKÁ POLNOC.

    KTO MI MOJE SLZY VŽDY OSUŠÍ,KEĎ MA BOLÍ NA TELE,ČI V DUŠI.

    KEĎ SOM CHORÁ,KTO SA O MŇA BOJÍ,V NOCI NESPÁVA,

    PRE MŇA PREJDE VŠETKY HORY, DOLY LEN MOJA MAMA.

     

    RÁTAM HVIEZDY,POZERÁM DO NEBA,TIE NAJKRAJŠIE MAMA MÁM PRE TEBA.

    ZA TÚ LÁSKU, ČO MÁŠ V SVOJICH OČIACH,ZA BEZPEČIE TEPLÉHO NÁRUČIA.

    TAK TU STOJÍM A HĽADÍM NA TEBA, AŽ RAZ VYRASTIEM,

    CHCEM TI DAŤ KÚSOK MODRÉHO Z NEBA A VŠETKO ŠŤASTIE.

    NAJLEPŠIA MAMA AKÚ SI LEN MOŹEM PRIAŤ,

    NAJKRAJŠIA MAMA DNES TI CHCEM ŠŤASTIE ZAŽELAŤ.

     ABY SI VŽDY MALA SRDCE PLNÉ LÁSKY A ZO MŇA NEMALA UŽ NIJAKÉ VRÁSKY,

    POLEPŠÍM SA SĽUBUJEM..........

     

    PADLA HVIEZDA A ZEM SA ZACHVELA, ŽE ŤA ĽÚBIM TO SI VŽDY VEDELA.

    ĎALŠIA HVIEZDA PRIAMO K ZEMI PADÁ A JA CÍTIM AKO MÁŠ MA RADA.

    BLEDNÚ ZORE, HVIEZDY STRÁCAJÚ MOC,SLNKO ÚTOČÍ,

    VŠETKY HVIEZDY PADLI TI V TÚTO NOC MAMA DO OČÍ.

    Počas tejto piesne si každé dieťa vyzvalo tú svoju mamku do tanca, povedalo jej ako ju má rado a dalo božtek na líčko. K programu patrilo aj malé pohostenie-káva, koláčik... So slovami, že to stálo za to sa mamičky so svojimi ratolesťami pobrali domov.

  • Matematické súťaže

    Matematické súťaže

    V tomto školskom roku sa žiaci našej školy zúčastnili, okrem tradičných matematických súťaží ako sú Pytagoriáda a Matematická olympiáda, aj celoslovenského kola Logickej olympiády v Prešove pre intelektovo-nadané deti, kde nás reprezentovala žiačka 9.B triedy – Laura Feníková. Po prvýkrát   sa naši žiaci (4-členné zmiešané družstvo 6.A triedy) zúčastnili aj zaujímavej matematicko–športovej súťaže MAMUT, ktorá sa konala v Košiciach v krásnom prírodnom prostredí. Skončili síce predposlední, ale súťaž sa im veľmi páčila.

  • Usilovné ako včeličky

    Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt včela kreslena   To si  povedali žiaci 1.B triedy. Pýtate sa prečo? Nuž preto, lebo na hodinách prvouky vlastnoručne vyrobili púpavový med.

    Med je produktom včiel, to všetci vieme, ale domáci púpavový med je vyrobený dvojnohými včielkami. Ako ho vlastne prváci urobili? Úplne jednoducho. Najprv si v areáli školy nazbieral 400 kvetov púpavy. Dali ich do hrnca, pridali 1,5l vody a 3 citróny nakrájané na kolieska. Priviedli všetko do varu a nechali 24 hodín luhovať. Po 24 hodinách šťavu scedili. Pridali 1,5 kg cukru a znova varili hodinu a pol. Počas varenia sa kuchynkou šírila nádherná aróma. Keď tekutina zhustla, žiaci naplnili malé fľaštičky. Nalepili etiketu, zaviazali mašličku a darček pre mamičky ku Dňu matiek bol hotový.

    Touto aktivitou si zachovali tradície našich starých mám, ktoré ho s obľubou v minulosti varievali. Púpavový med je výborný liek proti kašľu, podporuje imunitu, trávenie a má aj mnoho iných pozitívnych účinkov na organizmus. Nenadarmo sa mu hovorí tekuté zlato. Jedna čajová lyžička ráno je hotový všeliek. Tak na zdravie!

    Vďaka patrí pani učiteľke, ale hlavne pani asistentke, ktorá to všetko mala pod kontrolou. Slová vďaky si  samozrejme zaslúžia aj usilovné včeličky...

  • Mega Deň detí

    Mega Deň detí

    Aj tento rok žiacky parlament pripravil pre žiakov našej školy skvelý deň plný zábavy.

    Každým rokom sa viac snažíme, aby tento deň bol viac a viac zaujímavý. Hneď ráno sme s úžasom sledovali akí poslušní vedia byť psi a čo všetko dokážu spolu so svojim pánom. Žiaci si mohli vyskúšať jazdiť na koni, či si zaskákať v úžasnom nafukovacom hrade, ktorý sme tu mali už po druhýkrát a zožal veľký úspech. Koníky k nám prišli z Kamenice nad Cirochou a každý si na nich aspoň raz zajazdil. Za krátky čas sa stali stredobodom pozornosti hlavne pre najmenších. Taktiež si žiaci mohli zmerať svoje sily s ostatnými ročníkmi v maratóne, futbale a volejbale alebo nájsť cestu von z labyrintu, ktorý pripravili žiaci už deň dopredu.

    Zapojili sa aj učitelia ako priekupníci, a vytvorili tak deťom úsmev na tvári. Podstatou bolo v krátkom časovom limite nájsť priekupníka a zistiť daný predmet, ktorým priekupník bol. Okrem toho, že si deti mohli zasúťažiť, mohli si tiež dať nakresliť niečo na tvár. A tak nám po školskom dvore pobehovali pomaľované detičky aj učitelia. Vybraní žiaci z každej triedy nakreslili na chodník perfektné kresby na tému Odkaz  deťom. Zaujalo nás aj stanovisko indiánska šatka, kde bolo potrebné získať šatku skôr ako ten druhý tím a utiecť alebo twister, kde sme si ponaťahovali celé svoje telo.  Náš dvor sa na chvíľu zmenil na rozprávkovú krajinu a prišlinás tentokrát navštíviť Šmolkovia. S veľkou radosťou sa s nami odfotili a porozprávali. Sme radi, že nás prišli navštíviť malí škôlkari a tak sme spolu príjemne strávili dopoludnie, ktoré patrilo nám deťom. Veľká vďaka patrí hlavne žiackemu parlamentu, učiteľom, ale aj všetkým žiakom. Tento deň si užili nielen deti, ale aj dospelí a odchádzali s úsmevom na tvári.

    žiačky ZŠ Kudlovskej

  • Country bál

    Country bál

    Koncom mája pripravili pani učiteľky Škerlíková a Janošová  a členovia žiackeho parlamentu  v poradí už 3. Country bál na ZŠ Kudlovskej.

    Dievčatá a chlapci v tradičnom country oblečení zapĺňali krásne vyzdobenú školskú jedáleň. V to poobedie to nebola klasická školská jedáleň, na ktorú sme zvyknutí, ale farebne zladený priestor s blikajúcimi lampiónmi a sviečkami na stoloch.Všetkých privítala Laura Durňaková s peknou piesňou.O zábavu sa postarali DJ Beisi a DJ Krono, a preto sa tanečný parket rýchlo zaplnil. Zábavné súťaže, ako ovíjanie toaletným papierom, viazanie kravaty či zapletanie vrkočov, súťaže v zručnosti, kŕmenie so zatvorenými očami, kto skôr nájde. Tieto všetky aktivity sa striedali s tanečnými kolami.

    Dobré jedlo, skvelá hudba, zábavné súťaže a príjemní konferencieri Anna a Martin dotvárali skvelý večer.

    Všetci naši spolužiaci si to užívali ako sa na správnych kovbojov patrí. Tancovalo sa nielen v rytme country, ale aj ľudové či moderné tance. Ani sme sa nenazdali a bol tu koniec. Trošku smutní, že to tak rýchlo ubehlo, ale aj spokojní a šťastní, že zase jedna skvelá akcia, ktorú pre nás pripravili naši výborní učitelia a šikovní spolužiaci.

    Už teraz sa tešíme na nové a aspoň také dobré, ak nie lepšie aktivity usporiadané na našej skvelej Kudlovskej zédéeške.

                                                                                                    Žiaci ZŠ Kudlovskej

  • Zážitkové učenie - Exkurzia v Slovenskom technickom múzeu

    Zážitkové učenie - Exkurzia v Slovenskom technickom múzeu

    V piatok 19.05.2017 sme sa my žiaci 9.A a 9.B triedy spolu s pani učiteľkami Janošovou a Škerlíkovou vybrali do Slovenského technického múzea v Košiciach. Vyrazili sme skoro ráno vlakom a o deviatej sme už stáli pred železničnou stanicou a krátkou prechádzkou ku múzeu, kde  sme si ponaťahovali stŕpnuté svaly. Počas cesty k múzeu nám náladu zlepšovali aj maturanti, ktorých bolo v centre mesta naozaj hojne.

    K múzeu sme došli v pohode a plní nadšenia, čo nás čaká sme vstúpili do príjemne chladnej budovy, kde sa nás ochotne ujali pani sprievodkyne. Navštívili sme dve nové výstavy a vyskúšali sme si fyzikálne, chemické a iné zákony, ktoré nás učitelia učia v škole. Cez rôzne pokusy sme si mohli vyskúšať, ako asi reaguje teleso na kraji čiernej diery a  ako vyzerá náraz dvoch telies. Iba s pomocou elektrického bicykla sme mali možnosť vytvoriť elektrinu. Bolo tam pripravené hudobné pexeso, optické klamy, skúška reakcie i rôzne logické úlohy, s ktorými sme sa stretli či už v škole alebo medzi sebou, no mnohé z nich boli pre nás celkom nové. Niektorých tajomstvá sa nám nepodarilo odhaliť. Rozhodne však niektorí z nás poznali temnú stránku kúzelníckeho triku, hlava bez tela, kde vás začnú bolieť nohy. Exkurzia nám ubehla neuveriteľnou rýchlosťou a my sme sa už chystali do nákupného parku Aupark, kde sme strávili čas do odchodu vlaku. Ani sme sa nenazdali a už sme sedeli v plnom vlaku smerujúcom späť domov. Odnášali sme si  krásne, poučné a hlavne zábavné, nové poznatky. Pani učiteľkám ďakujeme za vtipné zážitky, nové poznatky a hlavne krásne spomienky, ktoré si uchováme a s úsmevom na nich budeme spomínať.

    www.hornyzemplin.korzar.sme.sk - http://www.zemplincanonline.sk/sk/aktualne/zo-skoly/zazitkove-vyucovanie-technickej-vychovy-a-informatiky-na-zs-kudlovskej-zaatraktivnuje-tieto-predmety/

                              Klára Harajdová,  IX.A trieda

  • Bibliotéka 2017

    Bibliotéka 2017

    Dňa 19.5.2017 sa v školskej knižnici uskutočnila výtvarná a literárna časť školského projektu Bibliotéka 2017. Zúčastnilo sa jej 27 žiakov 2. stupňa, ktorí pracovali v 2 sekciách. V literárnej sa žiaci formou prezentácií svojej obľúbenej knihy presúvali z jedného knižného sveta do ďalšieho. Výtvarníci pracovali v ART- učebni, kde výtvarne pretavovali do svojich obrazov text báje Antona Marca Tatranské plesá.

    A tu sú výsledky:

    Literárna časť

    1. miesto: Klára Harajdová (IX.A)
    2. miesto: Annamária Geročová (IX.B)
    3. miesto: Matej Bodnár (VIII.A)
    4. miesto: Viktória Veľasová (VII.A)
    5. miesto: Ema Kurillová (VII.B)

     

    Výtvarná časť

    1. miesto: Vanessa Tichá, Jana Kislanová (VIII.B)
    2. miesto: Jana Kurejová, Ema Bezegová (VIII.A)
    3. miesto: Hana Zelinková, Andrea Spišáková (VI.A)

     

    Víťazom blahoželáme a tešíme sa na Bibliotéku 2018!

  • Motivujúce životy (ne)slávnych osobností

    Motivujúce životy (ne)slávnych osobností

    Motivujúce životy (ne)slávnych osobností – téma našej konferencie, tzv. info okienka, ktoré pripravili naši ôsmaci pre mladších spolužiakov – piatakov a šiestakov. Keďže je Rok čitateľskej gramotnosti, žiaci spojili hľadané a získané informácie s technikou. Pripravili si naozaj zaujímavosti zo sféry medicíny, vedy, techniky, histórie, náboženstva a zábavy. Formou prezentácií a videí predstavili životy ľudí, ktorí ich istým spôsobom fascinovali. Ľudí, ktorí dokázali veľké veci a do značnej miery sú ich vzorom. Či v odvahe, experimentovaní, vlastných názorov, vyrovnávaním sa so svojím životom alebo pri ovplyvňovaní iných ľudí. Ďakujeme ôsmakom za ich snahu a skvelé nápady pri tvorbe a príprave našej „malej konferencie“. 

  • Túra na Kapušiansky hrad

    Túra na Kapušiansky hrad

    Kudlovčatá v sobotu 6.mája spoznali ďalší z našich krásnych hradov a to Kapušiansky. Do Kapušian pri Prešove  sa dostali vlakom a na hrad im to trvalo hodinku a pol. Nádherné slnečné počasie, krásny výhľad do širokého okolia a nesmela chýbať  opekačka. To všetko prispelo k dobrému pocitu, že prvú májovú sobotu prežili aktívne na krásnom mieste nášho Slovenska. 

  • Muzikál Jánošík

    Muzikál Jánošík

    V stredu 19. apríla 2017 sme sa po veľkonočných prázdninách nestretli v školských laviciach, ale skoro ráno sme všetci natešení čakali na autobusy, ktoré nás odviezli ku divadlu v Spišskej Novej Vsi. Cestu autobusom nám spríjemnilo počúvanie pesničiek, a taktiež nás prekvapil pohľad na zasnežené dediny. Keď sme dorazili do divadla, slušne sme sa usadili a očakávali začiatok predstavenia o Jánošíkovi. Páčilo sa to mladším aj starším z nás vďaka modernému spracovaniu, no taktiež nás zaujali aj ľudové prvky, tance a spev. Toto nevšedné spracovanie muzikálu Jánošík bolo pre nás naozaj prínosom pre náš všeobecný rozhľad. Mali sme možnosť vidieť v praktickom prevedení naše teoretické vedomosti a lepšie si ich predstaviť i zapamätať. Vnímali sme slovné prejavy, ale i neverbálnu komunikáciu, ktoré boli na vysokej úrovni.  Záverečný potlesk hovoril za všetko. Oddýchnutí z divadla sme znova nasadli do autobusov a vyrazili do Prešova, kde sme sa zastavili v obchodnom centre a mali tak možnosť si aj niečo kúpiť. Po nákupoch sme sa v sprievode našich triednych učiteliek vrátili k autobusom a naše cesty už viedli späť do Humenného. Domov sme sa vrátili spokojní a obohatení o kultúrny zážitok.

     

     Petra Miková, 8. B

  • Karneval

    Karneval

    Skvelá fašiangová nálada nechýbala ani na našom KARNEVALE :-) 

    http://humenne.dnes24.sk/ale-im-bolo-fasiangova-nalada-ovladla-humensku-skolu-foto-263469

  • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

    Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

    Posledný marcový štvrtok bol pre všetkých milovníkov slovenčiny oslavou krásy rodného jazyka. Vihorlatské múzeum v Humennom organizovalo súťaž Hviezdoslavov Kubín.

     V umeleckom prednese nás reprezentovalo 5 chlapcov – víťazov školského kola. A niektorí boli aj veľmi úspešní.

    V I. kategórii v poézii premiérovo súťažil Daniel Pavelica z 3.a a v próze žiak 3.b Matúš Matiščák.

    V priestoroch nášho nádherného  zámku si Kristián Feškanič /5.a/ vybojoval v II. kategórii v próze pekné 3. miesto, to isté umiestnenie získal v III. kategórii v próze so svojou Lenivou rozprávkou Jakub Terek /7.b/. A najúspešnejší v našom čisto chlapčenskom zastúpení bol Martin Mihaľov /9.b/, ktorý svojím prednesom básne Plotica zaujal odbornú porotu a získal 2. miesto v III. kategóriiv poézii. Všetkých umiestnených súťažiacich pripravovala pani učiteľka Anna Daňová.

    Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov.

  • Poďme sa hrať ...

    Poďme sa hrať ...

    Tak takýto názov malo divadelné predstavenie divadla Baronetta zo Starej Ľubovne, na ktoré sa vybrali žiaci 1.B triedy spolu s pani učiteľkou v jedno nedeľné popoludnie do Mestského kultúrneho strediska v našom meste. Toto úžasné divadielko si nenechali ujsť ani niektorí rodičia a tak sa radi vrátili  do detských čias. Hlavnými postavami boli dve copaté dievčatá Ela a Bea, ktoré vymýšľali ako a hlavne načo sa zahrať. Hrali sa na cestovanie, hostinu, lekárov a pacientov, či lietanie rogalom. Navštívili veľa krajín a jednou z nich bol Paríž. Žiakov očarilo množstvo krásnych a farebných scén, kopa pesničiek, či poučných múdrostí. Záverečný potlesk hovoril za všetko. Všetkým sa predstavenie veľmi páčilo.  Aj touto aktivitou sme sa učili ako sa máme správať na spoločenských podujatiach. Táto triedna mimoškolská akcia sa veľmi vydarila a všetci zúčastnení poznamenali, že si to môžeme ešte zopakovať......  

    Mgr. Iveta Feiglová

  • EQ?!

    EQ?!

    Aj hodina zameraná na poznanie rozdielu medzi IQ a EQ má svoj zmysel. To sme zažili aj my, ôsmaci, ktorí sme mali možnosť bližšie spoznať pojem – emočná inteligencia, s ktorom sa všetci každý deň stretávame. So študentkou psychológie – Dominikou Jenčíkovou –sme rozprávali o empatii i o svojich emóciách. Zahrali sme sa hru s pocitmi, ktoré sme museli navzájom odhaliť prostredníctvom neverbálnej komunikácie. Taktiež sme vyplnili test orientovaný na emočnú inteligenciu, čo bolo veľmi zaujímavé. Aspoň na chvíľku sme sa snažili prežívať a vnímať svoje pocity, čo bolo pre nás naozaj prospešné. Ďakujeme za nevšednú hodinu zážitkového učenia a pevne veríme, že takýchto hodín bude vždy viac a viac.

     

    Ester Paškievičová, Janka Kurejová, 8. A trieda 

  • Deň vody

    Deň vody

    Siedmaci na ZŠ Kudlovskej v Humennom v rámci DŇA VODY v týždni od 20. 3. 2017 – 24. 3. 2017 navštívili nielen čističku odpadových vôd, ale aj Vihorlatské múzeum v Humennom. Bol tam pre nich pripravený zaujímavý program o našom tekutom zlate – o vode. Žiaci si najskôr pozreli film o vode, jej ochrane i znečistení a následne  pomocou nových poznatkov plnili rôzne zábavné úlohy. Keďže v našich vodách a na ich brehoch žijú rozmanité druhy zvierat a vtákov, navštívili taktiež aj prírodovednú expozíciu, ktorá sa im veľmi páčila. Exkurzia v čističke odpadových vôd bola pre žiakov zaujímavá a pútavá. Odborní zamestnanci im priblížili ako funguje vodný systém. Voda prechádza rôznymi čisteniami. Odstraňujú sa z nej hrubé i menšie nečistoty, potom sa do nej pridávajú mikróby pohlcujúce špinu. Vzniká kal, ktorý sa suší a odvádza na kalové polia, a tak voda očistená ďalej putuje do rieky Laborec. Žiaci mali možnosť  prejsť po laboratóriách, kde sa voda skúma. Dokonca dostali aj milé darčeky – časopis o vode, zápisník, pero  a chutné cukríky. Dúfame, že takúto exkurziu budú môcť zažiť aj iní žiaci našej školy.  Za to, že siedmaci mohli zažiť aj takúto inú hodinu chémie ďakujeme pani učiteľke Mgr. A. Janošovej.

     

                                             Engelová Elena, Šepeľová Viktória, žiačky 7. A triedy                               

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kudlovská 11, Humenné
    Kudlovská 11
  • 057 775 2027

Fotogaléria