Menu

  • Kým prišiel Martin na bielom koni...

    Deti štvrtého oddelenia si  aj  tancom krátili čas čakania na príchod  Martina na bielom koni.

    vychovávateľka: Hovancová Jana

  • PASOVAČKA PRVÁKOV - 1.B

    5. november 2021 bol pre mnohých malých prváčikov na Základnej škole Kudlovskej v Humennom „Veľkým dňom“. Od rána sa chodbami školy ozývali ich štebotavé hlásky, ktoré všetkým dávali najavo nekonečnú radosť z dňa, kedy sa mali stať ozajstnými školákmi. Deti sa zrazu ocitli v kráľovstve spiacej princeznej, šaša Jaša a dobrých víl pomocníčok, ktoré ich sprevádzali jednotlivými úlohami a tie bolo potrebné splniť. Spoločne čítali slabiky, ba dokonca i vety. Dokázali, že písmen z abecedy sa vôbec neboja a poznajú na ne aj básničky. Dokonca aj v číslach boli doma. Porozhadzovaný číselný rad na vláčiku motoráčiku hravo správne zoradili. Nechýbala ani hymna „My sme super deti“, či tanček ktorým potešili aj našu pani riaditeľku s pani zástupkyňou, ktoré prišli deti podporiť. Nakoniec boli naši školáci slávnostne pasovaní triednou učiteľkou za „prvákov“, čo im bude pripomínať „pasovací dekrét“ . A ktorému dieťaťu by nevyčarila úsmev na tvári sladká odmena? Áno, aj na to mysleli dobré víly pomocníčky a naše šikovné detičky z 1. B aj takto potešili.

    Týmto sa chcem poďakovať dievčatám zo 4. A triedy, ktoré našich prváčikov sprevádzali počas ich „veľkého dňa“ a previedli ich cez rozprávku do sveta ozajstných školákov.

    Vychovávateľka Katarína Kačurová

     

  • PASOVAČKA PRVÁKOV- 1.A

               5.november bol v živote našich prváčikov veľmi významným dňom. Boli pasovaní za riadnych žiakov. Nebolo to však jednoduché. V tento slávnostný deň museli prváci pomôcť rozprávkovým postavičkám splniť rôzne úlohy. Ukázali nám, že vedia krásne spievať a tancovať, poznajú písmenká a čísla. Každú úlohu hravo zvládli. Po úspešnom zdolaní všetkých prekážok ich čakalo Pasovanie. Šašo Jašo deti za ich šikovnosť pasoval za riadnych žiakov našej školy a od krásnej Víly si potom prevzali slávnostný pasovací dekrét, ktorý im bude tento dôležitý okamih v ich živote pripomínať. Po zložení prváckeho sľubu si ešte prváci veselo zaspievali a zatancovali.

    Vychovávateľka : Lucia Pachovská

  • Týždeň zdravej výživy v ŠKD

    Dni od 18.10 do 22.10.2021  sa v ŠKD niesli v duchu zdravej výživy.

    Počas týždňa boli pre deti pripravené rôzne aktivity spojené so zdravou výživou a správnou životosprávou. Cieľom bolo pútavým spôsobom priblížiť deťom dôležitosť konzumácie vitamínov a zamerať sa na obmedzenie sladkostí. Samozrejme, ani  pohyb nie je naším deťom cudzí,  preto si vychovávateľky počas celého týždňa pripravili pre nich rôzne pohybové hry a súťaže.

    Tento týždeň bol zaujímavý, nevšedný a hlavne plný vitamínov a pohody. To, čo deti jedia, bezprostredne ovplyvňuje nielen ich zdravie, ale aj kvalitu a dĺžku života. Preto je dôležité, aby naše deti žili zdravo .

                                                                                                                                               Vychovávateľky ŠKD

  • KUDLOVČATÁ V POHYBE

          29. september sa v našom ŠKD niesol v športovom duchu. Pani vychovávateľky pre naše deti pripravili krásne športové popoludnie plné zaujímavých pohybových hier a športových aktivít. Zrazu sa školské ihrisko zmenilo na veľké mravenisko, kde si deti vo svojich oddeleniach s veľkým zanietením prechádzali pripravené športové disciplíny. Azda najviac sa im páčila športová hra „Semafor“, no nemenej zaujímavá bola určite aj pohybová hra „Kameň, papier, nožnice...“, či iné súťažné disciplíny, ktoré bolo potrebné zdolať. Vďaka peknému počasiu a súťaživému duchu sme prežili krásne športové popoludnie, kde všetky deti za svoju obrovskú snahu boli odmenené sladkou odmenou.

  • LETNÝ TÁBOR- štvrtý deň

    Prvá a druhá skupina-

    Výlet do ARCHEOPARKU v Hanušovciach nad Topľou

     

    Dnes sme sa s deťmi vrátili do dávnej minulosti. Prešli sme životom ľudí v dobe železnej , 

    kamennej .…

    Naučili sme sa vyrábať medené prstene, či farebné náramky.

    Tu sme zistili, koľko úsilia stálo ľudí v minulosti ak si chceli čo i len zomlieť múku. Chlapcov asi najviac očarila streľba lukom.                

    Na záver sme navštívili múzeum  v kaštieli , ktoré poukázalo na život rodiny šľachticov Dežefiovcov.

    Dúfame, že si deti z tohto výletu a taktiež z  letného tábora odniesli plno nezabudnuteľných zážitkov, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

     

    Tretia skupina- Výlet - ZOO Košice

  • LETNÝ TÁBOR 2021 - druhý deň

    Prvá skupina- druhý deň

    A je tu druhý deň nášho letného tábora. Emka z čarovnej truhlice vytiahla druhý, zelený zvitok, ktorý deťom napovedal, čo ich dnes čaká.

    Obrovským prekvapením bola chlpatá návšteva – Fleš a Adelka. Tí deti naučili ako sa k takým psíkom treba správať, čo majú radi a čo nie, ukázali všetkým ako dokážu zdolávať jednotlivé prekážky.

    Na záver si deti pieskom vysypali svoju vlastnú maketku psíka, ktorej dali aj meno.

    A čo bude zajtra? Na to sa už teraz všetci veeeeľmi tešíme.

    Druhá skupina- druhý deň

    Aj počas druhého dňa v našom tábore sme pokračovali v historickej téme. Zahrali sme sa na módnych dobových návrhárov a obliekli sme princeznú a rytiera. Vyrobili sme si rytierske štíty, korunky pre princeznú a nakoniec náramky s krstným menom. Poobede sme hľadali poklad Andrassyovcov. Deti museli splniť úlohy, aby získali indíciu, kde sa poklad nachádza: Tvoj poklad sa tam nachádza, kde dieťa múdrosť a vzdelanie nachádza. Deti indíciu rozlúštili a v škole sa nachádzala truhlica s čokoládovými peniazmi. Všetkým deťom ďakujeme za krásny deň. A tešíme sa na ďalši deň plný zaujímavých aktivít.

    Tretia skupina- druhý deň​​​​​​​

    Dnešný deň začal tak, že sme dokončili naše kamene,  ktoré už zajtra budu zdobiť školský dvor.

    Pokračovali sme súťažou v pretekaní na kartóne. 

    Precvičili sme si pamäť a po dobrom obede sme sa išli prejsť do parku a na prehliadku do múzea. 

    Po prehliadke sme išli na osviežujúcu zmrzlinu:) 



  • LETNÝ TÁBOR- tretí deň

    Prvá skupina

    Druhá skupina

    Tretia skupina

  • PASOVAČKA PRVÁKOV

    V piatok 25.6. sa herňa ŠKD, pod vedením p.vychovávateliek Hovancovej, Hrubovskej a p. asistentiek Dančovej a Styrančákovej, zmenila na ŠKOLSKÉ ROZPRÁVKOVÉ KRÁĽOVSTVO. Prváci plnili úlohy, ktoré si pre nich pripravili kráľ Žiacka knižka, princeznička Peračníčka a šašo Jašo. Po splnení úloh kráľ Žiacka knižka všetkých prvákov slávnostne pasoval za žiakov ŠKOLSKÉHO ROZPRÁVKOVÉHO KRÁĽOVSTVA.

  • EKO-TÝŽDEŇ

    Počas týždňa, ktorý bol venovaný aj Dňu Zeme🌍, deti v oddeleniach ŠKD, 

    prostredníctvom zaujímavých a poučných aktivít, spoznávali našu ZEM🌍.

    Tvorili, kreslili 🖌🎨a lepili, rozprávali sa o prírode🌳🌼, zvieratkách🐺🐶🐟🐦, 

    zberali a triedili odpad. 

  • PRVÝ ONLINE KARNEVAL V ŠKD

    V piatok 5.februára 2021 sa na našej škole konal prvý online karneval.

    Zavítala k nám veselá nálada zaodetá do karnevalových masiek. V školských laviciach namiesto žiakov sedeli princezné, víly, policajti, bojovníci, piráti, čertíci, ale aj roztomilé zvieratká.

    Po skončení online vyučovania si pani vychovávateľky v ŠKD pripravili pre deti zábavné popoludnie plné zaujímavých aktivít. Po celej škole sa ozýval šťastný smiech detí.

    Detičky zo školy odchádzali spokojné a šťastné.

     

  • LETNÝ TÁBOR 2021

    Prvá skupina - prvý deň

    Dnes sa našim deťom začal letný tábor, ktorý sa niesol v rozprávkovom duchu. Z čarovnej truhlice si vytiahli prvý oranžový zvitok, na ktorom im škriatok pripravil úlohy, ktoré bolo potrebné splniť. Deti s veľkou húževnatosťou a zanietením zdolávali jednotlivé súťažné disciplíny, len aby sa dostali k tajomnému odkazu, ktorý sa ukrýval na vrchole pyramídy.

    Avšak už teraz vedia, že v čarovnej truhlici na nich čaká ďalší, tentokrát zelený zvitok s novými zaujímavými úlohami a zážitkami, ktoré sú pre ne pripravené na ďalší deň.

     

    Druhá skupina- prvý deň

    V druhej skupinke Letného tábora pri ZŠ Kudlovskej sa deti zábavnou formou ponorili do histórie nášho mesta. Dostali list od Aladára Andrassyho, majiteľa Humenského kaštieľa, v ktorom deti prosí o nájdenie svojho strateného pokladu. Účastníci si vytvárali menovky a svoje vlastné erby, čo ich charakterizuje. Skladali puzzle tunajších šľachticov. Tieto obrazy potom hľadali pri prehliadke nášho kaštieľa. Pani sprievodkyňa nám ukázala samé zaujímavosti, ako tajná chodba pre služobníctvo, skryté priehradky v šperkovnici, či stolík pokrytý perleťou.

     

     

    Tretia skupina- prvý deň

    Dnes, hneď z rána sme sa zabavili pri hre , slepá baba. Potom pri športovej aktivite sme si zasúťažili a deti si odniesli domov aj cenu :) 

    Popoludní sme maľovali kamene. 

    Až budú hotové budú zdobiť školský dvor.

     

     

  • VIANOČNÁ PEKÁREŇ

    Vo vianočnej pekárni napiekli sme raz, dva, tri...




  • MIKULÁŠSKE POPOLUDNIE V ŠKD

    Čas plynie ako voda a ani sme sa nenazdali, je tu predvianočný čas, v ktorom nesmie chýbať Mikuláš.    

    7. decembra bolo vo všetkých oddeleniach ŠKD tvorivo a veselo. Deti spolu s pani vychovávateľkami a asistentkami vyrábali rôzne zaujímavé mikulášske čižmičky, vianočné ozdoby, pozdravy a zdobili perníčky.

  • DNI ZDRAVEJ VÝŽIVY V ŠKD

               V dňoch od 12.10 do 23.10.2020 prebiehali vo všetkých oddeleniach ŠKD rôzne aktivity spojené so zdravou výživou a správnou životosprávou.

           S deťmi sme sa porozprávali o zdravom stravovaní, aké výživné látky je nutné prijímať a naopak,na aké jedlá by sme si mali dať pozor alebo vyhýbať sa im. Rovnako sme si nezabudli pripomenúť, ako je nesmierne dôležité dodržiavať pitný režim. V tomto sychravom počasí je to najmä ovocný čajík zo sušeného ovocia osladený medom.

    Okrem iného, deti vytvorili zaujímavé projekty a výtvarne stvárnili ich obľúbené ovocie a zeleninu.

    Heslom týchto dní bolo: Ak chceme zdraví byť, musíme zdravo žiť!“

  • Kudlovčatá v pohybe - ATLETICKÝ VIACBOJ

                 Dňa 14. septembra 2020 pani vychovávateľky Jana Hovancová a  Katka Kačurová usporiadali pre žiakov ŠKD „Atletický viacboj“.                                                                                                   

           Deti jednotlivých oddelení sa s veľkou húževnatosťou zúčastňovali ľahkoatletických športových disciplín, ako boli - prekážkový a vytrvalostný beh

                                 - skok do diaľky z miesta

                                 - hod kriketovou loptičkou.

             Bolo krásne sledovať žiarivé očká detí a ich nadšenie pre súťaženie. Deťom bude túto akciu pripomínať zaslúžená medaila a sladká odmena.

     

  • DÚHOVO-KVETINKOVÝ BÁL

  • Sme doma ,ale hýbeme sa

    Milé deti👫

    prihovára sa vám pani vychovávateľka Janka.

    Skončila sa Veľká noc 🐣a my sme stále doma🏠.

    Vás čakajú nové zadania📖 od vašich pani učiteliek.

    Viem, že pre  niektorých to bude trošičku náročné, ale ja mám pre vás malé rozptýlenie. 

    Každý deň vám pošlem jedno video s CVIČENÍM NA DOMA 🏃

    a jedno video s detskou ZUMBOU.💃 

    Cvičeniím sa trochu uvoľníte a rozptýlite a učenie potom bude hračkou.

    Ak by vám niekto z cvičenia urobil video📹, bolo by to super.

    Pošlite ho na email skdsikovnicek@gmail.com

    Teším sa na vaše videá a prajem vám pekný zvyšok týždňa.


     Sme doma ,ale hýbeme sa🏃

    Streda: Milé deti,posielam vám prvé videá. Dúfam že sa vám cvičenie bude páčiť, 

    💃 Sme doma ,ale hýbeme sa🏃

    Štvrtok: Milé deti,  dnes vám okrem videa na cvičenie posielam aj 🤼‍♀️pohybovú aktivitu: Chodiaci stôl

    Rodič do každej z izieb v dome/ byte položí na ľubovoľné dosiahnuteľné miesto dieťaťu rôzny druh ovocia( môžete použiť hračky alebo iné predmety ktoré sa zmestia do misky alebo košíka).Dieťa predstavuje chodiaci stôl, drží na bruchu misku alebo košík a zbiera počas chôdze v tejto pozícii ovocie po jednotlivých izbách. Miska nesmie spadnúť z brucha a ovocie sa nesmie vysypať z misky!Vyráža sa z kuchyne a končí sa tiež v kuchyni, kde z nazbieraného ovocia rodič pripraví dieťaťu smoothie alebo ovocný pohár na posilnenie imunity za skvelý výkon.😊

     

     

    Prajem vám pekný deň 😊 

  • Veľká noc predo dvermi - Ako sa na ňu pripravujem „Z DOMU?“...

    Ahoj deti, dnes sa k Vám prihovára pani vychovávateľka Katka
         Šiby, ryby, mastné ryby......Veru milé deti,  Veľká noc je už predo  dvermi  a dočkať sa jej nemôžu tak malí šibači, ako aj MY všetci.  Začal sa nám tzv. „ Veľký týždeň“,  týždeň v ktorom si mnoho kresťanských rodín pripomína najstarší sviatok v roku, ktorým je bezpochyby  sviatok “ Veľkej noci  -   Vzkriesenie Krista“. 
    Viete milé  deti,  čím sú charakteristické nasledujúce dni v tomto týždni?  Poďme si v skratke pripomenúť ich význam ...                               
    ZELENÝ ŠTVRTOK                     
    Prívlastok „zelený“  dostal podľa Getsemanskej záhrady, kde Spasiteľa zatkli vojaci. Naši predkovia si preto vypestovali zvyk, podľa ktorého zjedli v tento deň aspoň jeden chod zelenej farby.
    VEĽKÝ PIATOK
    Deň, keď bol mučený a usmrtený Ježiš Kristus. Pre cirkev je to najväčší sviatok v roku. Je charakteristický aj prísnym pôstom, ktorý sa mnohí dospelí snažia dodržiavať.
    BIELA SOBOTA
    Podľa svätého písma bol v tento deň Ježiš Kristus pochovaný. Končí sa dlhý 40 dňový pôst a v mnohých kuchyniach vládne veľký ruch, pretože sa musia pripraviť všetky sviatočné pokrmy, aby sa  mohli posvätiť.
    VEĽKONOČNÁ NEDEĽA                           
    Ďalší z veľmi významných dní. Vtedy Ježiš Kristus vstal z mŕtvych a Mária Magdaléna našla prázdny hrob, čo ihneď zvestovala apoštolom. My v našich rodinách máme vypestovaný aj zvyk posvätenia rôznych dobrôt, ktoré pripravila naša mamička.
                                                                                                          .
         Táto Veľká noc však  tento rok  bude iná. Budeme ju tráviť DOMA v našich rodinách, len so svojimi najbližšími, pretože v uliciach  stále šarapatí neviditeľný  „koronavírus“  (...ha ha ha hapčííííí!!!!! – „Na zdravie“...), ktorému sa chceme vyhnúť a preto si  radšej spolu niečo vyrobme a potešme svojich najmilších.

    A ako trávite tento týždeň doma VY?  Pochváľte sa nám s Vašimi Veľkonočnými výrobkami, obrázkami, či možno nejakým veľkonočným pečením s mamkou v kuchyni. Vaše práce posielajte na adresu skdsikovnicek@gmail.com     Budeme sa tešiť....

    PS.: ......Už mi všetci veeeeeľmi chýbate!!!!!!!!!!!!!!!!!!     Tešííííííím sa na Vás.......
                                                           p. vych. Katka      
                                       

      Veľká noc predo dvermi  - Ako sa na ňu pripravujem  „Z DOMU?“...

    Pondelok 6.4.2020:  Matejko Kačúr 5.B, Riško Becz 4.A

    Veľká noc predo dvermi  - Ako sa na ňu pripravujem  „Z DOMU?“...

       Streda 8.4.2020 : Kristínka Šoganičová 4.A, Jarka Hodorová 1.B, Zuzka Hodorová 2.A,

                                    Danielka Geršiová 2.A, Viktória Geršiová 4.B

     

      Veľká noc predo dvermi  - Ako sa na ňu pripravujem  „Z DOMU?“... 

    ZELENÝ ŠTVRTOK: Riško Becz 4.A

      Veľká noc predo dvermi  - Ako sa na ňu pripravujem  „Z DOMU?“...  

    VEĽKÝ PIATOK: Tamarka Lea Lattová 2.B

     

    Milé deti,

    náš VEĽKONOČNÝ TÝŽDEŇsa skončil VEĽKONOČNOU NEDEĽOU,ale Veľká noc pokračuje VEĽKONOČNÝM PONDELKOM. 

        Preto, ak by ste nás, alebo svojich kamarátov chceli potešiť maľovaným vajíčkom ,tak fotku nám pošlite už na známy  email - skdsikovnicek@gmail.com 

     Všetkým, ktorí nás potešili krásnymi veľkonočnými obrázkami a veľkonočnými prianiami patrí veľké ĎAKUJEM.

    Vaše pani vychovávateľky

  • 🌈 DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME

    Ahoj deti, dnes sa k vám prihovára pani vychovávateľka Janka.

            Začína sa nám tretí týždeň, keď musíme byť doma, lebo v uliciach ukýchaný a ukašľaný vírus straší. Nič iné nám neostáva len smutne pozerať sa z okna a dúfať,že už čoskoro sa stretnem v škole. Verte mi, po každej veľkej búrke,vyjde slniečko a objaví sa krásna pestrofarebná dúha. Preto po celom svete kreslia deti dúhu ako symbol boja proti ochoreniu COVID-19

         ☝️🎨Milé deti, aj vy nakreslite dúhu, prilepte ju na okno alebo dvere, aby tí, ktorí pôjdu okolo videli, že sú tam  deti, ktoré musia byť doma, nechodia do školy, von za kamarátmi, nenavštevujú starkých.. . ale všetci spolu veria, že búrka prejde a vyjde slniečko☀️a dúha🌈
     Spolu to zvládneme a tieto čierne časy prekonáme! 🌈🌈 


    Vaša pani vychovávateľka Janka
     
    ps: Dúhu na okne alebo dverách nezabudnite odfotiť a poslať na email: skdsikovnicek@gmail.com 

    🌈🌈 DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME🌈🌈

    ☀️Pondelok: Tánička Behúnová 2.A,Sofinka Sabová 2.B,Šimonko Šurina 2.A, Ninka Krupová 3.A a Kristínka Šoganičová 4.A  🌈🌈

    🌈🌈 DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME 🌈🌈

    ☀️Utorok: Matejko Kačur 5.B, Filipko Kačur MŠ Kudlovská, Emka Fabianová 4.A, Valentínka Baricová 2.A🌈

    🌈🌈 DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME🌈🌈

    ☀️Streda: Nellka Hubáčková 2.A🌈🌈

    🌈🌈 DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME🌈🌈

    ☀️Štvrtok: Dávidko Styrančák 1.B, Danielko Kadylák 1.B, Kubko Pachovský 2.B, Ninka Pachovská MŠ Družstevná, Viťka Šimková 4.A, Dianka Šimková 4.A, Riško Becz 4.A🌈🌈

     

    🌈🌈 DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME🌈🌈

    ☀️ Sobota: Martinko Leferovič 2.B 🌈🌈

      

    🌈🌈DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME🌈🌈

    ☀️ Nedeľa: Šimonko Galajda1:B, Damiánko Černega1:B

     

    Milé deti,

    náš🌈DÚHOVÝ TÝŽDEŇ🌈sa skončil KVETNOU NEDEĹOU ,

    ale🌈🌈DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME🌈🌈 pokračuje ďalej až do skončnia karantény.

    Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do 🌈DÚHOVE VÝZVY🌈 a poprosiť aj vás ,ktorí ste to tento týždeň nestihli - pripojte sa k nám☀️

     

    Vaša vychovávateľka Janka 😍

    🌈🌈DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME🌈🌈 

    ☀️ Pondelok 6.4.2020: Janík Petro 1.B a Danielka Petrová 2.A, Dianka Veľasová 3.A

    🌈🌈DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME🌈🌈  

     ☀️ Utorok  7.4.2020: Olívinka Kočanová 2.A, Emmka Ficová 2.A

    🌈🌈DÚHOVÁ VÝZVA-SPOLU TO ZVLÁDNEME🌈🌈   

    ☀️ Streda 8.4.2020: Timka Mackaľová 1.B, Jarka Hodorová 1.B, Zuzka Hodorová 2.A

                                       Danielka Geršiová 2.A, Viktória Geršiová 4.B

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kudlovská 11, Humenné
    Kudlovská 11
  • 057 775 2027

Fotogaléria