Menu

  • TÝŽDEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY v ŠKD


    Tento týždeň sme  sa v Školskom klube detí venovali zdravej výžive. Rozprávali sme sa
    o zdravej strave, ktorá je pre ich zdravie nesmierne dôležitá,. Pani vychovávateľky s deťmi  strihali,
    lepili či vyfarbovali rôzne obrázky ovocia a zeleniny, a taktiež sme mali možnosť ochutnať
    vlastnoručne napečené zdravé dobrôtky z ovocia.
    Keďže už vieme, že ovocie a zelenina patria do nášho jedálnička, veríme, že aj naďalej budeme
    v tomto dobrom zvyku pokračovať.

  • KUDLOVČATÁ V POHYBE

    Do fotogalérie bol pridaný nový album KUDLOVČATÁ V POHYBE.

    Tak ako každý rok, aj tento sme našim žiakom v Školskom klube detí pripravili jesenné popoludnie plné súťaženia, športu, hier a zábavy, ktoré sa nieslo pod názvom: “Kudlovčatá v pohybe.” Pani vychovávateľky a pán vychovávateľ pripravili pre detičky pohybové hry ako: “Kameň, papier, nožnice”, “Rubíková kocka” alebo” Klobúčiky” , zúčastňovali sa tiež rôznych športových disciplín ako beh s loptou okolo kuželiek či súťažili v presnosti trafenia sa na kužeľ. Športové popoludnie malo u detí veľký úspech keďže našim školským ihriskom sa nieslo veselé detské povzbudzovanie svojich kamarátov pri prekonávaní či zdolávaní rôznych prekážok.

  • Týždeň čokolády v ŠKD

     

    13. september sa aj v našom školskom klube detí začal veselo a sladko. Je to deň, kedy si všetci pripomíname Medzinárodný deň čokolády. Tak tomu bolo aj v našich oddeleniach. Pre deti sme si pripravili ochutnávku tejto dobrôtky čomu sa všetci neskutočne tešili. Veď kto by nemal rád čokoládu?

  • Zábavno–súťažný týždeň v ŠKD

    Posledný týždeň školského roka sa v našom Školskom klube detí niesol v zábavno-súťažnom duchu.

          V pondelok si  pani vychovávateľky pripravili pre deti  rôzne  zábavné aktivity, spoločenské hry či kvetinkovú tvorivú dielňu.

          Utorkové rozprávkovo-športové popoludnie sa nieslo pod názvom „Šmolkoolympiáda“. Naši malí šmolkovia prechádzali jednotlivými športovými disciplínami a na záver si zaspievali a spoločne zatancovali na „Šmolkohymnu“.

           A čo deti čakalo v stredu? Už počas predchádzajúcich dní si naši žiačikovia vyrábali kvetinkové čelenky, v rozprávke sa zoznámili s kvetinkovou vílou, ktorá ich nakoniec preniesla na dlho očakávaný „Kvetinkový bál“. Tu sa deti teda poriadne vyšantili a zatancovali si na svoje najobľúbenejšie piesne.

    V závere každého dňa na deti čakala sladká odmena , ktorá určite potešila.

    A teraz už ......hurááááá  všetci na prázdniny!!!!!!!!!!!!!

     

  • EXKURZIA DO VIHORLATSKEJ HVEZDÁRNE V HUMENNOM

    Do fotogalérie bol pridaný nový album EXKURZIA DO VIHORLATSKEJ HVEZDÁRNE V HUMENNOM.

    Dňa 22. 6. 2022 sa žiaci Školského klubu detí zúčastnili návštevy Hvezdárne v Humennom. Dozvedeli sa veľa o Zemi, hviezdach, či planétach. Zaujímavosťou bolo pre ne aj zistenie, prečo vlastne vidíme pohybujúce sa Slnko na oblohe. Očká detí sa rozžiarili v kupole, kde je možné špeciálnymi ďalekohľadmi pozorovať hviezdy na oblohe. Dúfame, že návšteva hvezdárne a s tým spojená prednáška sa všetkým páčila a detí si odtiaľ odniesli zaujímavé vedomosti.

  • Dramatizácia rozprávky -TRI PRASIATKA


    Dňa 21. júna 2022 žiaci 2. B triedy pod vedením pani vychovávateľky  Hovancovej pripravili pre
    deti z ŠKD dramatizáciu rozprávky pod názvom: „Tri prasiatka“. Naši malí umelci usilovne
    nacvičovali a s veľkým zanietením podali ozajstné herecké výkony. Veľký potlesk divákov bol pre malých hercou naozaj veľkou a peknou odmenou.


     

  • ROZPRÁVKOVÉ SPREVÁDZANIE V HUMENSKOM KAŠTIELI

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ROZPRÁVKOVÉ SPREVÁDZANIE V HUMENSKOM KAŠTIELI.

    Žiaci 3.oddelenia ŠKD s p. vychovávateľkou Hrubovskou a p. asistentkou Hrišovou navštívili Humenský kaštieľ. Sprevádzala ich milá teta, ktorá mala pripravený pekný výklad o histórii. Jednotlivé miestnosti dýchali minulosťou a najväčším prekvapením bola princezná, ktorej deti kládli rôzne otázky. Deti zaujala aj zrenovovaná studňa na nádvorí kaštieľa. Rozprávkové sprevádzanie sa všetkým páčilo.

  • MDD v ŠKD - popoludnie plné hier a zábavy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD v ŠKD - popoludnie plné hier a zábavy.

    Deň detí v ŠKD 1. jún už tradične patrí všetkým deťom a tak tomu bolo aj na našej škole. Pani vychovávateľky pre naše deti pripravili popoludnie plné hier a zaujímavých športových aktivít. Deti taktiež navštívili –HUMENSKÝ KAŠTIEĽ- kde sa zábavno-poučnou formou dozvedeli o základoch histórie kaštieľa a jeho panovníkoch. Boli tiež na – HASIČSKEJ STANICI- kde sa naučili niečo o tom ako prebieha taká záchranná hasičská akcia, ale najviac deti bavilo samotné skúšanie hasičského výstroja či sedenie v autách, člnoch a iných stojoch.

  • STOJ! VOĽNO! CHOĎ!- týždeň dopravnej výchovy v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album STOJ! VOĽNO! CHOĎ!- týždeň dopravnej výchovy v ŠKD.

    STOJ! POZOR! CHOĎ! V dňoch 23 – 27. 5. 2022 sme sa v našom Školskom klube detí venovali „Dopravnej výchove“. Návštevu medzi nás prijali policajti, ktorí deti poučili o pravidlách cestnej premávky, ako i o povinnostiach chodcov a cyklistov. Detské očká iste očarila obrovská policajná motorka, ktorú si samé mohli aj vyskúšať. So svojimi pani vychovávateľkami sa napokon vo svojich oddeleniach venovali spoznávaniu dopravných značiek, zopakovali si vedomosti získané od pánov policajtov, či v tvorivých dielňach vyrábali krásne semafory, ale tiež tvorili naozaj zaujímavé plány možno budúcich križovatiek. Poznatky, ktoré deti získali sa im určite hodia nielen pri ceste do školy a zo školy, ale aj počas blížiacich sa letných prázdnin.

  • SVETOVÝ DEŇ VČIEL V ŠKD

    20 máj – Svetový deň včiel

         Včielky sú oprávnene považované za symbol usilovnosti a preto sme si ich význam pre človeka pripomenuli aj v našom Školskom klube detí. Deti sa formou prednášky o živote včiel veľa naučili a napokon v tvorivých dielňach so svojimi pani vychovávateľkami včielky vystrihovali, vyfarbovali a lepili či pripravovali pre ne úle.

          Naši žiačikovia skonštatovali, že práca včeličiek je veľmi náročná, preto si ju ľudia musia vážiť a včielky chrániť.

        

     

  • VEĽKONOČNÉ AKTIVITY V ŠKD

    Šibi - ryby, mastné ryby....

         Veľká noc už klope na dvere a tak sme si aj tento rok v Školskom klube detí pripomenuli tento najväčší kresťanský  sviatok. Porozprávali sme si o zvykoch a tradíciách typických pre toto sviatočné obdobie, ako to bolo kedysi a ako to je dnes.

         K obdobiu Veľkonočných sviatkov neodmysliteľne patria vajíčka – kraslice, ktoré sú symbolom života a tak sa deti pod vedením svojich pani vychovávateliek pustili do ich zhotovovania. V tvorivých dielňach deti kreslili, lepili, vyrábali kuriatka, rôzne farebné kvety, motýle či vtáčiky, ktoré rozžiarili celú školu. Preto patrí všetkým pochvala za šikovnosť, snahu a kreativitu, ktorá vniesla atmosféru Veľkej noci do našej školy, do našich srdiečok a odtiaľ si ju všetci odnesieme domov k svojim blízkym.

    Nie je to klam, ani čary,

    sú tu krásne sviatky jari.

    Naplň sa láskou, pokojom,

    každučké srdce, každý dom!

  • STOJ! POZOR! VOĽNO! - beseda s policajtmi

      Dňa 22.05.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili besedy s príslušníkmi policajného zboru.
      Práve deti patria medzi najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky a preto toto popoludnie bolo venované im. Pani policajtka  im vysvetľovala zaujímavým spôsobom najdôležitejšie pravidlá bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.
      Žiaci sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií. Žiaci sa aktívne zapájali do diskusie a mali množstvo otázok, na ktoré pán a pani policajtka odpovedali.
      Samozrejme, že sa to aj vymenilo a pani policajtka sa pýtala deti a niektoré odpovede si zaslúžili aj odmenu.

      Pán policajt predviedol pracovné nástroje, s ktorými policajt pracuje, porozprával, čo všetko musí policajt ovládať, aby mohol vykonávať toto neľahké povolanie.
      Deti si mohli sadnúť na motorku, vyskúšať si vysielačku a siréna sa ozývala celým školským dvorom.

    Na konci besedy boli všetky deti odmenené  dopravným pexesom, z ktorého  mali radosť.

     

     

  • Svätý Valentín v ŠKD


          Dávna legenda hovorí, že svätý Valentín bol  kňaz, ktorý žil za čias rímskeho cisára Klaudia. Valentín napriek nariadeniu cisára sobášil mladých vojakov a ich vyvolené. Podľa cisára mu totiž lepšie slúžili slobodní vojaci a tak dal Valentína popraviť. Ďalšie legendy hovoria o tom, že vďaka vlastným schopnostiam navrátil zrak dcére svojho väzniteľa Júlii a v predvečer svojej popravy jej napísal svoj posledný odkaz s podpisom „tvoj Valentín“, ktorý sa dodnes používa ako zakončenie mnohých valentínskych pozdravov.

         Aj tento rok sme si s našimi detičkami v oddeleniach školského klubu detí pripomenuli sviatok svätého Valentína . Bol to taký „NÁŚ VALENTÍNSKY TÝŽDEŇ“, počas ktorého deti pre svojich najbližších vyrábali rôzne ,,VALENTÍNKY" s milým venovaním. Boli to srdiečkové včeličky a lienočky, valentínske svietniky ,fotorámčeky, smajlíky..... Deti si vyskúšali aj tzv. srdiečkovú štafetu.

       Celý týždeň sa niesol v duchu lásky, priateľstva, pekných slov a prianí, ktoré si deti priniesli do svojich rodín.

  • UPOZORNENIE PRE RODIČOV

    Vážení rodičia, prosíme Vás, aby ste v mesiaci december neuhrádzali školné - ŠKD za mesiac JANUÁR. 

    Vychovávateľky ŠKD

  • DEŇ ZEME V ŠKD

        

    22. apríl už tradične patrí našej planéte Zem. Tento deň má upozorniť na zhoršujúci sa stav prírodného prostredia na našej planéte, ale aj poukázať na možnosti ktorými by sa dalo dosiahnuť jeho zlepšenie.

    Aj my v Školskom klube detí sme si „Deň Zeme“ pripomenuli rôznymi aktivitami – triedili sme odpad, riešili úlohy v pracových Ekolistoch, v skupinách sme pracovali na spoločnom plagáte ku Dňu Zeme, deti taktiež prezentovali svoje návrhy ako môžu naše životné prostredie chrániť.

    S deťmi sme sa dohodli, že našu Zem, naše okolie nebudeme chrániť len 22. apríla, ale počas celého roka.

     

     

  • MIKULÁŠSKE POPOLUDNIE V 1.B

  • Mikulášsky deň v 2.B

  • Martin na bielom koni v ŠKD

      Sviatok sv. Martina bol jedným z najobľúbenejších sviatkov roka, v domácnostiach bolo veselo. Deti čakali na prvý sneh, gazdinky piekli svätomartinskú hus, martinské rožky a koláče, skrátka posvätenie ako sa patrí... A aj pani vychovávateľka Hiovancová s pani asistentkou Macibobovou pripravili vo štvrtok 11.11.2021  pre deti v ŠKD  MARTINSKÉ POPOLUDNiE.Žiaci zo štvrtého oddelenia prítomným prerozprávali LEGENDU O SV.MARTINOVI i pranostiky a zvyky, ktoré sa viažu k tomuto dňu. Najväčším prekvapením však  pre všetkých bolo, keď zrazu na školskom dvore sa objavil Martin na bielom koni. Deti ho privítali rozsvietenými lampášikmi a svätomartinskou pesničkou.Aj keď deťom  Martin nepriniesol sneh, vo vzduchu už bolo cítiť prichádzajúcu zimu,preto každému dobre padol horúci čajík a rožky plnené makom a lekvárom, ktoré nám upiekli naše kuchárky. Domov deti  odchádzali spokojné a s úsmevom na tvári.                         

  • Kým prišiel Martin na bielom koni...

    Deti štvrtého oddelenia si  aj  tancom krátili čas čakania na príchod  Martina na bielom koni.

    vychovávateľka: Hovancová Jana

  • PASOVAČKA PRVÁKOV - 1.B

    5. november 2021 bol pre mnohých malých prváčikov na Základnej škole Kudlovskej v Humennom „Veľkým dňom“. Od rána sa chodbami školy ozývali ich štebotavé hlásky, ktoré všetkým dávali najavo nekonečnú radosť z dňa, kedy sa mali stať ozajstnými školákmi. Deti sa zrazu ocitli v kráľovstve spiacej princeznej, šaša Jaša a dobrých víl pomocníčok, ktoré ich sprevádzali jednotlivými úlohami a tie bolo potrebné splniť. Spoločne čítali slabiky, ba dokonca i vety. Dokázali, že písmen z abecedy sa vôbec neboja a poznajú na ne aj básničky. Dokonca aj v číslach boli doma. Porozhadzovaný číselný rad na vláčiku motoráčiku hravo správne zoradili. Nechýbala ani hymna „My sme super deti“, či tanček ktorým potešili aj našu pani riaditeľku s pani zástupkyňou, ktoré prišli deti podporiť. Nakoniec boli naši školáci slávnostne pasovaní triednou učiteľkou za „prvákov“, čo im bude pripomínať „pasovací dekrét“ . A ktorému dieťaťu by nevyčarila úsmev na tvári sladká odmena? Áno, aj na to mysleli dobré víly pomocníčky a naše šikovné detičky z 1. B aj takto potešili.

    Týmto sa chcem poďakovať dievčatám zo 4. A triedy, ktoré našich prváčikov sprevádzali počas ich „veľkého dňa“ a previedli ich cez rozprávku do sveta ozajstných školákov.

    Vychovávateľka Katarína Kačurová

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kudlovská 11, Humenné
    Kudlovská 11
  • 057 775 2027

Fotogaléria